Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 069

Житомирська область займає перші місця по виробництву меду


ромео

848 просмотров

В управлінні АПК розповіли, що Житомирська область займає перші місця по виробництву меду та бджолопродуктів

1 Марта, 2017 13:35
 
Житомир.info: В управлінні АПК розповіли, що Житомирська область займає перші місця по виробництву меду та бджолопродуктів

 

За останні роки Житомирщина займає перші місця в Україні по виробництву меду та бджолопродуктів. В усіх категоріях господарств області в рік виробляється до 8000 тонн солодкого продукту.

Про це повідомляє сайт управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА.

«В розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, при науково-обгрунтованій нормі споживання меду 1,1 кгрік, Забезпеченість жителів області цим продуктом у 6 разів більше в порівнянні з іншими областями. Продукти бджільництва нашого регіону відносяться до класу преміум-продуктів. Їх можна реалізовувати на так званих високомаржинальних ринках Західної Європи, Північної Америки, Середнього Сходу та Азії», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році постійна комісія з питань бюджету та комунальної власності Житомирської обласної ради вирішила, що кошти у сумі 500 тис. грн, які, згідно з програмою розвитку агропромислового комплексу на 2015 рік, передбачені на бджолярство, варто перенаправити на інші галузі АПК

http://www.zhitomir.info/news_163974.html

9 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Що сказати? Шо маємо - те маємо. Меду повно, весь мед реалізували в Європу та Азію. Кошти на розвиток бджільництва в регіоні будуть зайві. Слід віддати їх в інші регіони, де вони потрібні, наприклад на Полтавщину.:af:

Цікаво, хто той мед обліковує і як? 

Ссылка на комментарий

Бюджетна комісія Житомирської обласної ради вирішила, що бджолярство може обійтися без видатків

22 Февраля, 2015 16:48
 

 

Постійна комісія з питань бюджету та комунальної власності Житомирської обласної ради вирішила, що кошти у сумі 500 тис. грн., які, згідно з програмою розвитку агропромислового комплексу на 2015 рік, передбачені на бджолярство, варто перенаправити на інші галузі АПК.

Під час засідання бюджетної комісії облради, яке відбулося 20 лютого, директор департаменту агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації Микола Дідківський розповів, що всього на розвиток АПК у цьому році передбачено трохи більше 2 млн. грн.

«Протягом 2011-2014 років на реалізацію програми розвитку агропромислового комплексу області, затвердженої сесією обласної ради, було використано 19 млн. 346 тис. грн. На 2015 рік сесією від 16 січня цього року затверджені видатки в сумі 2 млн. 60 тис. грн., а саме: на підтримку галузі тваринництва планується спрямувати 1 млн. 560 тис. грн., у тому числі – відшкодування вартості закуплених племінних нетелів, бугаїв-плідників фермерським господарствам – 960 тис. грн.; 500 тис. грн. – на відшкодування цукру для підгодівлі бджіл; 100 тис. грн. – на здешевлення ставок за кредитами, які можуть отримати, якщо пройдуть конкурс, новостворені фермерські господарства; і 500 тис. грн. – за програмою «Власний дім» щодо індивідуального сільського будівництва», - поінформував Дідківський.

Голова бюджетної комісії Дмитро Кропачов зауважив, що мед – це не соціальний продукт, тому кошти, передбачені на бджільництво, варто було б перенапрвити на розвиток молочного скотарства.

«На сьогоднішній день ми передбачаємо гроші 960 тис. на відшкодування придбання племінних нетелів і 500 тис. грн. – на здешевлення вартості цукру для годівлі бджіл – не маленькі, я вважаю, кошти. Не тільки на мою думку, але й на думку багатьох фахівців, з якими я радився, мед зараз не є соціальним продуктом. Підняття вартості меду на 10 грн. дуже серйозно не відображається на простих людях, на селянах і так далі. На сьогоднішній день дуже важливе підняття молочного тваринництва. 960 тис. грн., які ми виділяємо на нетелів, це дійсно треба, це дійсно підняття тваринництва», - зазначив Кропачов.

Від інших членів комісії прозвучала пропозиція направити кошти, передбачені на бджолярство, на здешевлення ставок за кредитами на новостворені фермерські господарства.

Сам Микола Дідківський запропонував віддати зазначену суму коштів на програму «Власний дім».

Після більш ніж півгодинного обговорення члени бюджетної комісії підтримали програму розвитку агропромислового комплексу в цілому, однак доручили департаменту агропромислового розвитку внести зміни до програми з пропозиціями про перенаправлення 500 тис. грн., передбачених на бджільництво, в інші галузі АПК.

Ссылка на комментарий

Да по меду вже одні з перших , а через рік другий Житомирщина завалить Україну нетелями і бугаями , от воно поперло!:umora:

Ссылка на комментарий
2 часа назад, Юрий Петрович сказал:

З кожним днем мені здається все більше, що Україна впевнено перетворюється на ДУРДОМ !

А мне кажется, что Вам не кажется:hi:- а так оно и есть

Ссылка на комментарий

В то управлiння АПК (или на тот сайт) срочно нужен корректор. Две ошибки в заголовке: мiсця посiдають, а не займають, плюс з виробництва, а не по виробництву :(

Ссылка на комментарий

Ну должна же Житомирская область хоть в чем-то быть первой, -приказ из центра -и по бугаям или ещё по чем - разнарядка то биш покращення вже сьогодні

Ссылка на комментарий
В 03.03.2017 в 13:43, ЮМос сказав:

Так то ж писаки пишуть: журналісти, філологи...

саме писаки і пишуть (вірніше переписують) 99% текстів в інтернеті. Тому що грамотний текст, написаний експертом в якійсь галузі, коштує грошей. Тому іноді смішно читати якусь ахінею, яка повторюється різними словами на різних сайтах.

мене дуже потішило, як ті бюджетні клоуни не знали куди штовхнути 500 тис. грн. і почали розповідати всякі казочки в стилі панамських патріотів, і що мед - не соціальний преміум продукт (!). Мерзота, одним словом. Могли б закупити за оптовою "преміум"-ціною меду і роздати в дитячі садки чи молодші класи. 

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...