Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотра
    178 112

9 унікальних властивостей меду


ромео

511 просмотр

9 унікальних властивостей меду, про яких знають одиниці

Мед можна сміливо назвати одним з найбільш корисних продуктів, які існують в природі. До його складу входить величезна кількість мінералів, вітамінів, мікроелементів, ферментів, біологічно активних речовин, які так необхідні нашому організму.

288367_1.jpg
 

Властивості меду

  1. Антибактеріальні властивості
    Мед є єдиним продуктом харчування, який не псується, а свої корисні властивості може зберігати століттями. А все тому, що в його склад входить така речовина, як інгібін. Воно володіє антибіотичними властивостями і саме завдяки йому мед не пліснявіє і не псується навіть у відкритих ємностях.Крім того, у меді також міститься білок дефенсин-1. Ця речовина здатна знищувати бактерії. Не дарма в давнину медом лікували рани, порізи й опіки. Та й сьогодні мед залишається одним з кращих природних антибіотиків.
  2. Паливо для мозку
    Мед позитивно впливає на працездатність мозку. Регулярно приймаючи цей продукт, можна поліпшити реакцію і пам'ять, а дітям мед допоможе підняти успішність. Щоб швидше відновити функції мозку, приймай по чайній ложці меду перед сном.Лікарі стверджують, що фруктоза, яка міститься в меді, накопичується у печінці в якості своєрідного «паливного запасу», який поступово живить мозок.
  3. Замінник цукру
    Дієтологи називають мед кращим цукрозамінником. Справа в тому, що фруктози в ньому настільки багато, що він набагато солодше цукру. Але якщо у чайній ложці цукру міститься приблизно 15 калорій, то в такій же кількості меду — 22 калорії.Це не означає, що вживання меду позначиться на твоїй фігурі, так як потрібно обов'язково враховувати глікемічний індекс. Чим вище цей показник, тим більше шансів набрати зайві кілограми. У меду він дорівнює 55 проти 61 у цукру.
  4. Масаж
    Мед широко застосовується в сучасному світі в косметичних цілях. Лікарі рекомендують медовий масаж, так як він оздоровлює і омолоджує організм. Такий масаж здатний витягнути їх організму всі токсини і шлаки, які в ньому накопичилися.Не варто зловживати таким видом масажу, якщо у тебе є хронічні захворювання. Людям, які страждають від серцево-судинних захворювань не слід робити медовий масаж для ніг. Масаж протипоказаний повністю людям, у яких є алергічні реакції, підвищена температура або злоякісні пухлини.
  5. Спортивне харчування
    У 100 г меду міститься 80 г вуглеводів, що робить його чудовим енергетиком. Людям, які сидять на спортивному харчуванні, рекомендують включити мед в раціон.Канадськими вченими було доведено, що дві столові ложки меду за 30 хвилин до початку змагань діють як допінг, а виключення продукту з раціону спортсменів тягне за собою помітне зниження рівня активності і результатів.
  6. У стоматології
    Виявляється, мед має і антикарієсний ефект. Це довели фахівці з американської Академії загальної стоматології. В ході експерименту вони давали піддослідним по півграма меду і просили розподілити його по всій ротовій порожнині, потримати 4 хвилини, потім прополоскати ротову порожнину. Після таких маніпуляцій кількість бактерій, що викликають карієс, зменшувалася приблизно на 70 %.
  7. Природний пребіотик
    Біфідобактерії дуже важливі для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту. Для збільшення їх кількості в раціон необхідно включати пребіотики. До них відносяться входять до складу мед олігосахариди.
  8. Мед і кориця
    Мед у поєднанні з корицею є чи не ліками від усіх хвороб. Ця суміш очищає вени і артерії, позитивно впливає на роботу серця, лікує артрит та інші хвороби суглобів. Але нещодавно вчені з Японії і Австралії шокували всіх. Вони опублікували заяву, що вживання суміші натурального меду і кориці протягом місяця допомогло деяким хворим вилікуватися від раку шлунка.
  9. Токсичність меду
    Незважаючи на всі корисні властивості цього продукту, з ним треба бути обережним, адже мед буває і токсичним. Наприклад, токсичний мед, зібраний з олеандра, рододендрона, гірського лавра, кальмія. Симптоми отруєння таким виглядом меду можуть бути різноманітні: нудота, слабкість, рясне потовиділення і навіть втрата свідомості.

Властивості меду і те, як він впливає на людський організм, змушують захоплюватися цим продуктом. Поділись зі своїми друзями цією корисною інформацією і обов'язково включи в свій раціон цей дар природи!

https://ukr.media/science/288367/

1 Комментарий


Рекомендуемые комментарии

Фруктоза перешкоджає утворенню гормону ситості - лептину та сприяє підвищенню рівня греліну - гормон голоду. При такому обороті ризик вживання більшої кількості калорій значно зростає.

Тобто від вживання  меду відчуття ситості  не настане, а відчуття голоду може підвищитись (всередині щось аж смокче), а надмірно вжиті калорії підвищать ризик.

Тому міра міра і ще раз міра, орієнтуємось на узагальнену норму і памятаймо, що для кожного вона  індивідуальна. 

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...