Перейти к содержанию

siverit

Активные Пoльзователи
  • Публикаций

    1 119
  • Зарегистрирован

  • Посещение

2 Подписчика

Информация о siverit

  • День рождения 20.09.1972

Profile Information

  • Место расположения
    Чернігівська обл.

Общая Инофрмация

  • Пасека в
    Радвине
  • Стаж
    8-15 років
  • Kоличество семей
    21-30
  • Ульи
    украинскі 12 рам. + магазини (8 рам. 435х145)
  • Порода пчел
    Карніка, Бакфаст

Посетители профиля

3 599 просмотров профиля

siverit's Achievements

1,5k

Репутация

  1. то практично пластик вийде - таке кому подобається, кому ні. А от якщо вакум то проварювати навіщо. Компресор з холодильника, або навіть просто ручний насос плюс бутилка з широким горлом на закрутці і у вакумі дерево льнянкою пропитується аж бігом. Сувель клена дуже гарна, особливо оброблена "компотом морилок" (світла морилка глубокого проникнення/спиртова, попередня поліровка, темна морилка малого проникнення/водна і фінальна поліровка) Ще цікаві місцеві матеріали - морений дуб і рог лося. Вони гарно поєднуються, на рогу можна робити скрім або вижигання. Ще з цікавим матеріалом робив - набор берести - дуже приємне на дотик, але грязниться з часом.
  2. siverit

    Заставна дошка

    Хочу зробити заставні дошки на українську рамку. Виявилось що на форумі в інвентарі нема такої теми Хочу до дерев'яної планочки (верхня планка і буде виступати як плечі) скотчем примотати пінопласт 20 мм, ну і звісно обмотати так щоб до пінопласта доступу не було. Може в кого ще будуть якісь цікаві рішення?
  3. Можете написати хоч один кадастровий номер такого польового шляху що приватизовані ? - тільки не разорані, а саме приватизовані
  4. Це сумнівні рекомендації. Пінопласти гарні термоізолятори, але слабенькі як шумоізолятори.
  5. Для такої маленької медогонки це зазор навіть завеликий. Маю таку перероблену з трьохрамкової хорди на 12-магазинну радіалку. Там зазор в 1 см, а з одного боку де шов то взагалі десь 7-8 мм. Вже 4 сезони відпрацювала і ніяких нарікань. Хороша автоемаль буде достатньо
  6. З власного досвіду - сталь ШХ-15 ( з неї підшипники роблять) має дуже агресивний різ, наче мікропилка, гарно точиться і гарно тримає заточку і це навіть майже з аби-якою термічкою. На мою думку краща за рессору, але теж ржавіє дуже.
  7. Яким Ви це робите ? Навіщо перенаправляєте, куди перенаправляєте, як перенаправляєте? Можна ж якось пошагово то описати, шо б не було схоже що летіли два крокодила, один рожевий інший на північ.
  8. В чому суть і які особливості Вашої технології виведення і заміни маток ?
  9. Хочу Вас застерегти. У мене у 2021 році з гнізда на 12 украінських рамок матки теж майже не заходили у магазини на 145. Тож у 2022 залишив усі сім'ї без роздільних решіток. Можливо осінь холодніше чи ще що, але у серпні майже усі матки були у магазинах. Ото ще був той гемор зігнати маток вниз,і перетахлувати той расплод. Тож з цього року у мене тільки решітка. .
  10. А Ви з українською рамкою пробували працювати щоб таке стверджувати? А потім літом гніздо на два корпуси і відповідно на скільки роботи збільшиться по відкачці гніздових А загалом гніздо на 12 українських рам зручне і по розвитку, і по об'єму, і по заміні рамок, і по огляду гнізда. Та і 8 рамковий магазин на такий вулик теж доволі зручно Була пасіка повністю на 145 рамку. Не повернусь ніколи
  11. Стався у мене доволі цікавий випадок. Отримав маток ІО. Зробив у виховательку невеличку закладку 10 маток. Нуклеуси вже були заселені від попереднього виводу маток і були доволі сильні. Тому у нуклеуси роздав маточними. В день виходу маток я їх помітив номерними опалітками - брав з нуклеуса, ніс под навіс, там мітив і повертав у нуклеус Номери записав бо матки закладав від трьох ліній. В той же день знайшов що в одній основній сім'ї пропала матка. Вирішив не чекати обльоту маток в нуклеусах і маточку що тільки помітив пустив прямо на рамку з бджолами. Вона побігла, на неї бджоли майже не звернули уваги. Наступного разу на пасіку приїхав на вечір наступного дня. Вирішив прибрати нуклеуси без матки. А матка з номерною опаліткою повернулася у свій нуклеус. Те що матка віком до двох діб змогла літати то може і не дивно. А от як вона знайшла свій нуклеус? Якщо матки можуть так запам'ятати своє місце то так само при обльоті можуть повертатися не у нуклеус, а у виховательку де народилась.
  12. 1. Ні, не довго 1. В різний час фарбував різними емалями і в тому числі і ПФ 115 (залишилась фід фарбування підлоги), а які ще були емалі вже і не пам"ятаю, бо різниці немає. Повторюсь на ЕППС одного шару емалі достатньо на все життя. На фото червоно-коричневі магазини це точно ПФ 115. Ось фото 2017 року: і ті самі у 2020 році: 1 2022 рік, дерев"яні юбки облущуються, а ЕППС хіба синички поклювали або десь при кочівлі обдер разом із шаром ЕППС:
  13. ЕППС фарбуйте любою масляною фарбою. Вона аж в'їсться у пенопласт. Одне фарбування на все життя корпусу
  14. Ось знайшов фото 2017 року. На два відділення по три рамочки(1/6 дадана) в кожному. Відпрацювали вже 6 сезонів. Всі і досі робочі. Декілька підпортила міль, але подремонтував. Бджоли не згризли жодного. В льотках у мене стоїть пластикова трубка, і направляючі перегородки теж пластик, дно дерев"яне з засіткованими отворами. Три рамки мені достатньо. При першому заселенні ставлю замість третьої стаканчик з сиропом, потім кормушка в мене не потрібна, було навіть забирав рамку з кормом і ставив вощину. Як на мене то нуклеус дуже зручний. Маю півсотні таких. Для виводу кількох сотен маток в сезон саме те що треба.
×
×
  • Создать...